Presentació del llibre ‘Estats Units, el país de les contradiccions. Cròniques d’una era turbulenta’, a càrrec de Xesco Reverter

Divendres 14 d’abril, a les 19h, a la sala d’actes de la Parròquia de Santa Maria.

Presentació del llibre Estats Units, el país de les contradiccions. Cròniques d’una era turbulenta, a càrrec del seu autor, el periodista de TV3 Xesco Reverter.

Quan Xesco Reverter va arribar com a corresponsal de TV3 als Estats Units, Donald Trump tot just començava el seu mandat. L’auge del trumpisme va ser el detonant d’uns anys plens de turbulències que han explicitat les contradiccions, les fractures, les crisis i els fantasmes que arrossega aquest país tan ric i fascinant com incapaç d’evitar la polarització extrema de la seva societat. En aquest formidable exemple de periodisme literari, l’autor viatja a diferents punts del país i s’endinsa en la realitat americana per explicar-nos històries increïbles de molts ciutadans que ha conegut de primera mà.

Hi descobrirem els que pateixen el racisme estructural, la silenciosa epidèmia de les drogues, el cruel sistema penitenciari, la passió per les armes i les seves nefastes conseqüències, els activistes de les revoltes populars i els que estan darrere de la derogació del dret a l’avortament. Realitats tan diferents com les dels protagonistes del boom petrolier que ha canviat l’economia del planeta o les dels migrants irregulars que creuen la frontera de Río Grande somiant en un futur millor. I no hi podien faltar, també, les interioritats d’alguns dels episodis més sonats i alarmants de la presidència de Donald Trump

Xesco Reverter (Barcelona, 1978) ha estat el corresponsal de TV3 als Estats Units entre 2017 i 2022, un període que inclou quasi tot el turbulent mandat de Donald Trump i el principi del de Joe Biden. Abans, va ser cap de la secció d’Internacional dels informatius de TV3 (2010-2017), director i presentador del programa setmanal d’actualitat internacional Món 324 (2014-2017) i corresponsal de TV3 a Londres (2004-2007). És llicenciat en periodisme per la Universitat Ramon Llull i màster en relacions internacionals pel CIDOB. Aquest és el seu primer llibre.