Entrevista Jordi Armadans (FundiPau)

Durant la segona quinzena del mes de maig de 2021, el Centre Social Joan Roig i Piera ha acollit l’exposició Refugiats, per què?, amb la finalitat d’ampliar la mirada més enllà de la reacció solidària davant la crisi de les persones refugiades i contribuir a promoure canvis globals i estructurals que facin possible posar fi a les causes que cada dia obliguen milers persones a fugir de casa seva.

La mostra formava part de les propostes del Programa Garraf per la Pau, que desenvolupa el Consell Comarcal del Garraf amb el suport de la Diputació de Barcelona, i que durant els darrers anys ha centrat les activitats en la reflexió sobre les causes del refugi.

Jordi Armadans i Gil (Barcelona, 1968) és periodista, politòleg i director de FundiPau (Fundació per la Pau). Analista en temes de seguretat i conflictes, sempre ha estat vinculat a moviments socials en defensa de la pau, els drets humans i l’ètica social. Ha participat, com a representant de la societat civil, en processos diplomàtics de desarmament i control d’armes a les Nacions Unides, com el Tractat sobre el Comerç d’Armes, entre d’altres. Fundada el 1983, FundiPau és una fundació sense ànim de lucre de Catalunya, que promou la cultura de la pau. És membre de l’Oficina Internacional per la Pau (IPB) i promotora de la Crida per la Pau de la Haia. També és membre fundador del Centre Unesco de Catalunya.