Presentació del llibre ‘Sense veu’, a càrrec de la seva autora, Lydia Riba

Divendres 10 de novembre, a les 19h, a la sala d’actes del Centre Parroquial

Presentació del llibre Sense veu, a càrrec de Lolo Garcia i de la seva autora, Lydia Riba

La Dra. Maria Teresa Lluch i Canut, comença el pròleg d’aquest llibre amb un primer paràgraf que reproduïm: “Aquest llibre té un títol senzill i colpidor que recull de forma clara el perfil de continguts que conté. Un llibre autobiogràfic escrit en certa manera a “dues veus”: la d’en Joan, el principal protagonista, i la Lydia, germana d’en Joan. L’autora es converteix en portaveu d’una història de vida que té molts matisos i moltes perspectives que omplen, totes elles, un espai en el cor de les persones que decideixin llegir aquest llibre. La seva lectura no pot deixar indiferent ningú.”

Lydia Riba i Bellera (Barcelona, 1945) és Doctora en Infermeria per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (2016) i infermera jubilada laboralment, però no professionalment. Membre de la junta del GEC Amics del Castell des de fa anys, sempre s’ha preocupat, des de la seva professió, a proporcionar ajuda a totes aquelles persones que en necessiten. El seu germà Joan Riba i Bellera (Barcelona 1951-2019) va ser una persona que, sense veu, va sobreviure a la lluita per la vida. Una malaurada malaltia quan tenia deu mesos d’edat el va convertir en una persona “discapacitada”. La Lydia s’ha atrevit a fer el llibre Sense veu, com a expressió escrita, per donar veu a les inquietuds i vicissituds que, al llarg de seixanta vuit anys, van tenir lloc entre el seu germà i ella, entrecreuant-les en un ambient sovint hostil i que ambdós no acabaven d’entendre.

Els donatius per a l’adquisició d’aquest llibre es destinaran a la Xarxa de Salut Mental del Parc Sanitari de Sant Joan de Déu de Sant Boi de Llobregat.